УГЉЕВИК – РУДНИК И ГРАД : промовисана књига Петра Томића

Синоћ је, у препуној сали угљевичког Центра за културу  промовисана књига “Угљевик рудник и град”, аутора Петра Томића, човјека који је цијели свој радни вијек провео у Руднику и термоелектрани у Угљевику, радећи као инжењер у производњи, обављао је функцију техничког директора Рудника, а затим и директора Рудника Угљевик  и Директора РиТЕ Угљевик.

На почетку ове пригодне свечаности, аутора књиге, сараднике и присутне поштоваоце рада и дјела Петра Томића, поздравио је Др Чедомир Стојановић, вршилац дужности директора Рудника и термоелектране Угљевик,  упутивши изразе великог поштовања и захвалности аутору књиге, господину Петру Томићу и изразио задовољство у име свих радника овог нашег електро-енергетског гиганта и своје лично име што смо суиздавачи и што је ова књига објављена у поводу 120 година рударства у Угљевику..

О  књизи у којој је Петар Томић приказао историјат развоја Рудника, као и развој Угљевика и његових становника у контексту друштвено-политичких збивања тога времена, говорио је уредник Слободан Марковић, а у име издавача  Јован Цвјетковић, директор Народне библиотеке „Филип Вишњић“ из Бијељине.

У току промоције Петар Томић се захвалио издавачима РиТЕ Угљевик, без којих како каже књигу не би могао никада сам одштампати, затим уреднику књиге Слободану Бобану Марковићу, коректору Светлани Симианић, графичком дизајнеру Аци Миловановићу, Жики Мићановићу, Слободану Наћићу и свима који су помогли да књига угледа свјетлост дана.

Уредник  књиге Слободан Марковић је посебно истакао значај ове књиге, коју би требала како каже имати свака кућа у Угљевику. Књига „Угљевик – рудник и град“  је историја Угљевика и рудника и као таква је заиста споменик једном времену и људима, који не треба да се забораве.